-2 verdieping eind februari in gebruik

Marnixgarage
Uitgang Tweede Marnixplantsoen in de Marnixgarage.

Na ruim drie jaar bouwen wordt de parkeergarage onder de Singelgracht op dinsdag 27 februari 2024 gedeeltelijk in gebruik genomen: vanaf die datum is parkeren op de onderste verdieping (-2) mogelijk. Hierdoor kunnen al ongeveer 400 parkeerplaatsen worden gebruikt.

In het grootste deel van de Frederik Hendrikbuurt zijn straten al heringericht met minder parkeerplaatsen. Ook vinden er werkzaamheden plaats aan de Nassaukade. Hierdoor is de parkeerdruk vrij hoog. In de Jordaan Noord is de parkeerdruk ook hoog. Uit beide buurten komen steeds meer signalen van verkeersoverlast. Ook door ‘zoekverkeer’ naar een parkeerplaats.

Uitnodigingsbrief

Om de parkeerdruk op straat te verlichten, wordt de -2 verdieping alvast ter beschikking gesteld voor vergunninghouders en bezoekers. Bewoners en ondernemers met een parkeervergunning uit de Frederik Hendrikbuurt en Jordaan Noord ontvangen een uitnodigingsbrief.

In en rond de garage wordt de komende weken nog gewerkt. Mogelijk werkt nog niet alles zoals het hoort. De -1 verdieping blijft voorlopig afgesloten. Zo kunnen we aan de laatste restpunten werken.

Definitieve naam: Marnix

De oplettende buurtbewoner had het misschien al gezien op de borden bij de in- en uitrit of bij de voetgangersentrees. De parkeergarage heeft als definitieve naam ‘Marnix’ gekregen.

Singelgrachtgarage-Marnix was de werktitel en de naam van het project. Vanaf nu gebruiken we de naam Marnix.