Werkzaamheden vanaf eind mei

Bouwkuip Singelgrachtgarage-Marnix.
De bouwkuip van de Singelgrachtgarage-Marnix.

Vanaf eind mei voeren we voor de bouw van de Singelgrachtgarage-Marnix werkzaamheden uit die geluidshinder voor de omgeving kunnen veroorzaken. Deze werkzaamheden bestaan uit het trillen van damwanden en het leegpompen van het laatste deel van de bouwkuip.

Trillen van damwanden
Van 30 mei tot en met 3 juni plaatsen we aan de Nassaukade, ter hoogte van het Van Oldenbarneveldtplein, damwanden in de kademuur. Dit herstel van de kade is nodig, omdat de kademuur is doorgebroken om het lifthuisje met de parkeergarage te verbinden.

Vanwege obstakels in de ondergrond moeten we deze damwanden trillen. Dat geeft helaas geluidshinder voor de omgeving.

De werkzaamheden vinden plaats tijdens de reguliere werktijden tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Tijdens het hijsen van de damwanden wordt het autoverkeer op de Nassaukade staande gehouden door verkeersregelaars. 

Leegpompen laatste deel bouwkuip
Het leegpompen van het laatste deel van de bouwkuip (tussen het Van Oldenbarneveldtplein en het Frederik Hendrikplantsoen) start in de week van 30 mei.

Een aantal pompen draait 24 uur per dag om het waterpeil op niveau te houden. Als het laatste deel van de bouwkuip droog staat, blijft er een pomp draaien om het lekwater en regenwater weg te pompen.