Bouw in/uitrit zomer 2021

In/uitrit Singelgrachtgarage-Marnix in het Frederik Hendrikplantsoen
In/uitrit Singelgrachtgarage-Marnix in het Frederik Hendrikplantsoen. © Mobilis

Deze zomer starten we in het zuidelijk deel van het Frederik Hendrikplantsoen met de bouw van de in/uitrit van de Singelgrachtgarage-Marnix. We richten dit gedeelte van het plantsoen tijdelijk in als bouwterrein. De in/uitrit komt ook deels onder de Nassaukade (S100) te liggen. Dit betekent dat tussen 9 juli en 23 augustus 2021 een deel van de Nassaukade wordt afgesloten voor alle verkeer.

Inrichting bouwterrein Frederik Hendrikplantsoen

Vanaf maandag 14 juni beginnen we met de inrichting van het bouwterrein in het Frederik Hendrikplantsoen. Alle bomen op het bouwterrein worden beschermd. Van 14 juni t/m 25 juni doen archeologen van de gemeente Amsterdam onderzoek in het plantsoen. Daarna wordt het bouwterrein verder ingericht. Een deel van de voetpaden is tijdelijk niet toegankelijk. Dit wordt met borden aangegeven.

Afsluiting deel Nassaukade

Vanaf maandag 9 juli wordt het bouwterrein in het Frederik Hendrikplantsoen uitgebreid tot aan de kade aan de Nassaukade. Vanaf 9 juli, 22.00 uur is de Nassaukade volledig gestremd voor alle verkeer in beide richtingen tussen de kruising Nassaukade-Zaagpoortbrug en de zijstraat Frederik Hendrikplantsoen. Daarnaast is de Nassaukade – tussen de kruising Nassaukade-Raampoortbrug en de zijstraat Frederik Hendrikplantsoen – beperkt bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Deze stremming duurt tot maandag 23 augustus.

Omleidingen

Doorgaand verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Frederik Hendrikstraat. Bestemmingsverkeer kan de Nassaukade bereiken via aanliggende zijstraten (zijstraat Van Oldebarneveldtplein en zijstraat Frederik Hendrikplantsoen). Bestemmingsverkeer kan de Nassaukade verlaten via de zijstraat Eerste Hugo de Grootstraat en de kruising Nassaukade-Raampoortbrug. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Frederik Hendrikstraat en via de Marnixstraat. De omleiding voor voetgangers loopt westelijk rond het Frederik Hendrikplantsoen via de Frederik Hendrikstraat en de zijstraat Frederik Hendrikplantsoen.

Omleidingsroute voor autoverkeer
Omleidingsroute voor het autoverkeer.
Omleidingsroute voor fietsers
Omleidingsroute voor fietsers.

Werktijden en hinder

De S100 is een hoofdroute voor het verkeer. Daarom is de afsluiting van een deel van de Nassaukade tijdens de schoolvakantie gepland. Om de werkzaamheden binnen zes weken te kunnen uitvoeren, werken we van maandag t/m zaterdag tussen 07.00 tot 23.00 uur. Tijdens deze periode worden onder meer damwanden in de grond getrild. Dit geeft helaas geluidsoverlast voor de omgeving.

Tijdelijke hulpbrug

In de week van 16 augustus wordt er op de Nassaukade ter hoogte van het zuidelijke deel van het Frederik Hendrikplantsoen een tijdelijke stalen hulpbrug geplaatst. Deze brug is vanaf maandag 23 augustus alleen toegankelijk voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de omleidingsroutes. Naar verwachting blijft de hulpbrug tot de zomer van 2022 in gebruik.

Online informatiebijeenkomst

Op woensdag 9 juni organiseert de gemeente Amsterdam van 19.30-20.30 uur een online informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een uitgebreide toelichting op de werkzaamheden die deze zomer plaatsvinden. Ook is er gelegenheid om online vragen te stellen. U hoeft zich niet aan te melden. Via deze link kunt u de informatiebijeenkomst bijwonen. Ook kunt u de bijeenkomst op een later moment via deze website terugkijken.