Afsluiting Nassaukade: 18 juli – 12 augustus 2022

De hulpbruggen over de Nassaukade, ter hoogte van het Frederik Hendrikplantsoen.

Van maandag 18 juli 06.00 uur tot en met vrijdag 12 augustus 17.00 uur is de Nassaukade tussen het Frederik Hendrikplantsoen en de Tweede Hugo de Grootstraat in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer.

Om de inrit van de Singelgrachtgarage-Marnix te kunnen maken, zijn ter hoogte van het Frederik Hendrikplantsoen twee hulpbruggen over de bouwkuip in de Nassaukade geplaatst. Deze zomer worden deze hulpbruggen weggehaald en wordt de weg in de oude staat teruggebracht.

De Nassaukade (S100) is een belangrijke verkeersroute. Daarom wordt het werk tijdens de zomer uitgevoerd.

Omleiding voor het autoverkeer

Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Frederik Hendrikstraat. Tussen de Tweede Hugo de Grootstraat en het Van Oldenbarneveldtplein is de Nassaukade alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Bestemmingsverkeer kan de Nassaukade bereiken via het Van Oldenbarneveldtplein en verlaten via de Eerste Hugo de Grootstraat en de kruising Nassaukade – Tweede Hugo de Grootstraat.

Parkeren

Van 18 juli 07.00 uur tot 12 augustus 19.00 uur geldt een parkeerverbod voor alle parkeerplekken op de Nassaukade tussen de Zaagpoortbrug en het Van Oldenbarneveldtplein. Dit parkeerverbod geldt ook voor de parkeerplekken in het Frederik Hendrikplantsoen, tussen de Nassaukade en het Cartesius Lyceum.

Nog geparkeerde auto’s worden vanaf maandag 18 juli 07.00 uur weggesleept. Dit staat ook aangegeven met parkeerverbodsborden. Zorg ervoor dat uw auto hier niet geparkeerd staat.

Omleiding voor fietsers en voetgangers

Fietsers worden in zuidelijke richting omgeleid via de Frederik Hendrikstraat en in noordelijke richting via de Marnixstraat.

De omleiding voor voetgangers rond het Frederik Hendrikplantsoen loopt via de Frederik Hendrikstraat en het Frederik Hendrikplantsoen. Deze omleiding duurt twee weken langer: tot vrijdag 26 augustus 17.00 uur.

Omleiding tijdens zomerafsluiting Nassaukade 2022

Verkeerssituatie na de zomerafsluiting

Na het verwijderen van de hulpbruggen geldt op de Nassaukade de verkeerssituatie van voor maart 2021. Dit betekent dat de Nassaukade in beide richtingen beschikbaar is voor het autoverkeer.

Fietsers kunnen in zuidelijke richting weer over de Nassaukade rijden. Voor fietsers in noordelijke richting geldt de omleiding via de Marnixstraat.

Overige werkzaamheden tijdens de zomerafsluiting

Tijdens de zomerafsluiting van de Nassaukade vervangen we de riolering in het Frederik Hendrikplantsoen. We openen het asfalt en boren palen. Dit kan geluidsoverlast geven.

Het zand in de bouwkuip wordt aangevuld en de Nassaukade krijgt, ter hoogte van het Frederik Hendrikplantsoen, nieuw asfalt.

De werktijden zijn van maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 en 19.00 uur.