Afsluiting Nassaukade: 16 oktober t/m 22 december

Afsluiting Nassaukade
Afsluiting kruising Nassaukade/ Marnixplein.

Dit najaar vinden er meerdere werkzaamheden rondom de Singelgrachtgarage-Marnix plaats. Van 16 oktober t/m 22 december 2023 is de Nassaukade in beide richtingen afgesloten. Ook de kruising Nassaukade-Frederik Hendrikplantsoen wordt in deze periode afgesloten.

Tijdens deze afsluiting start de tweede fase van de werkzaamheden aan de nieuwe verkeerssituatie rondom de in- en uitrit in het zuidelijk deel van het Frederik Hendrikplantsoen. Het GVB werkt aan de kruising Nassaukade-Marnixplein-Frederik Hendrikplantsoen. Op de Nassaukade beginnen de werkzaamheden aan de wandelboulevard.

Omleidingsroute Nassaukade
Omleidingsroute Nassaukade 16 oktober t/m 22 december 2023.

Bij het project Singelgrachtgarage-Marnix herstellen we de kade ter hoogte van de Eerste Hugo de Grootstraat en het Van Oldenbarneveldtplein. Ook sluiten we zinkers (leidingen in de waterbodem) aan, wordt het bouwterrein opgeruimd en het maaiveld hersteld.

Damwandwerkzaamheden Nassaukade

Ter hoogte van Nassaukade 64 t/m 74 brengen we voor de aansluiting van twee rioolzinkers damwanden aan in de Nassaukade. Deze damwanden worden verwijderd zodra het riool is aangesloten. Vanwege obstakels in de ondergrond en de beperkte hoogte vanwege de bomen moeten we deze damwanden trillend aanbrengen.

Naar verwachting duren deze damwandwerkzaamheden in totaal vijf werkdagen. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen dinsdag 17 oktober en vrijdag 3 november 2023, van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 uur en 17.00 uur. 

Om de bestaande kademuur ter hoogte van het Van Oldenbarneveldtplein te verstevigen, plaatsen we een 20 meter lang damwandscherm. Dit gebeurt tussen 13 en 24 november 2023. De exacte dagen vindt u later op deze website.